Shallow…..

Nee ik ga het niet hebben over Lady Gaga maar wel over Tinder.
Ik beken. Een paar maanden geleden heb ik de stap gezet om me in te schrijven op Tinder. Een paar foto’s en een kort grappig tekstje erbij en klaar.
En vanaf dan kon ik naar links of rechts swippen. Voor wie niet weet hoe Tinder werkt een korte beschrijving. Ge krijgt naar gelang ge uw instellingen gezet hebt foto’s te zien. Vindt ge dit een mooi foto/persoon moet ge naar rechts vegen en vindt ge het maar niks naar links. De persoon op de foto krijgt uw profiel ook te zien met de zelfde keuze. Hebt ge alle 2 naar rechts geveegd dan is er een match en wordt dit ook weer gegeven. En kunt ge vanaf dan chatten met elkaar.
In die paar maanden vegen heb ik een 4 tal matchen gehad. Bij 1 heb ik de melding gekregen via e-mail dat er een match was maar op de app was niks te zien. Dat kan als de andere zijn/haar profiel verwijderd of als hij/zij zich bedenkt en de match verwijderd.
De 1ste chat was zeer kort. Iets wat op Nederlands moest lijken maar meer op Genks leek. En dat was voor mij een no go.
De 2de weer zelf met de chat begonnen en ongeveer een week moeten wachten op antwoord. In mooi Nederlands stond er dat ze het bericht niet kon lezen en of ik haar wou mailen. Zo naïef als ik dan ben, heb ik dit gedaan. En wonder boven wonder kreeg ik een bericht terug in het Engels van een “dame” uit Moskou. Ze had nog niet lang internet en was een tiental jaar geleden nog op reis geweest naar… en de vraag of ik ook nieuw was op het internet. Heb er niet meer op gereageerd om dat ik ingesteld had dat het max 35km van waar ik ben mocht zijn en niet het 100 voudige. Het rook ook een beetje naar oplichting vandaar.
De 3de heb ik dus nooit gezien wie of wat het was.
De 4de was een dame met een mooie lach en dat was dan ook het eerste wat ik haar vertelde na ongeveer 24 uur na de match. De conversatie heeft een stuk of 10 keer op en af gegaan en toen moest ze afhaken om te gaan winkelen.
Nu ben ik niet echt een “kleine scherm kijker” en had dit ook gezegd tegen haar. Ook had ik me afgevraagd wat het toch was met vrouwen en winkelen met de knipoog erbij. Groot was mijn verwondering dat een dag later de match verwijderd was. Nu hoop ik dat ze in een relatie zat en op tijd besefte wat ze op het spel aan het zetten was. Anders ….
Er waren dagen dat het me opviel dat ik gemakkelijker naar rechts veegde als anders. Zal wel met hoe ik me voelde te maken hebben. Voor ik begon met te liken/disliken heb ik altijd als er een korte beschrijving stond deze eerst gelezen hoe mooi of minder mooi zij was. Soms was het op het eerste zicht nee en als ik de begeleidende tekst gelezen had toch ja. Het meeste moeite had ik met de emoticons. Wat die allemaal te betekenen hebben, ik weet het niet. Vindt alleen dat het heel fel op hiërogliefen lijkt en die zijn we al meer dan 5000 jaar ontgroeit. Zo dus… .
Het is ook aan te raden om eerst alle afkortingen te leren. Zoals daar zijn ONS, FWB,IQ en EQ… Ook termen als “male to female” wat een man in transitie is komt ge tegen. Evenals sapioseksueel, ik ben het moeten gaan opzoeken om te weten wat het was. Op zulke momenten voelde ik me dom. Het komt ook veel voor dat een partner een minimum grootte moest hebben.
En dan bedenk ik me dat op basis van een foto met eventueel een kort tekst of een serie emoticons een beslissing maken net zo oppervlakkig is als de hoogte laten mee spelen in de beslissing of ge iemand leuk vindt of niet. En toen dit eindelijk tot me door drong wist ik dat het beste wat ik kon doen was het account te wissen.
Alweer een avontuur rijker en een illusie armer over de ware te vinden.
Maar ik blijf hopen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *