Kinderen…

Het valt me op dat kinderen of het woord kind tegenwoordig veel gebruikt, of moet ik zeggen misbruikt worden. Nee gelukkig worden de kinderen niet lichamelijk misbruikt.
Kinderarmoede is zo een woord waar ik mij aan erger. Kinderen mogen, althans in de westerse wereld, niet werken. Wat een zeer goede maatregel is. Kinderen moeten kunnen spelen en leren. En dus niet gaan werken om geld te verdienen. Kinderen die opgroeien in een gezin dat in armoede leeft en daar dan kinderarmoede van maken vind ik niet kunnen. Dat die ouders in armoede leven is blijkbaar wel goed, want dit gaan verloren in het woord kinderarmoede. Probeer er eens aan te denken de volgende keer dat je het woord nog eens hoort op het nieuws of een ander duidingsprogramma.
Kinderen worden ook vaak gebruikt als schild, chantage of drukkingsmiddel. Ze worden onder andere gebruikt om asiel aan te vragen maar ook om medeleven op te wekken voor financiële hulp. Zo wordt de Belgische staat een dwangsom opgelegd door een rechter om kinderen van Syrië strijders terug te halen naar België. Die ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen. Het zijn zij die hun kinderen in gevaar gebracht hebben door te gaan strijden in een oorlogsgebied. Nu weet ik wel dat het de grootouders van die kinderen zijn die proberen om ze terug naar hier te halen. Maar om dit via een advocaat te laten doen door de Belgische staat op straffe van dwangsommen vind ik er over. Het is niet de Belgische staat die hun gevraagd heeft hun leven en die van hun kinderen in gevaar te brengen om in Syrië te gaan vechten. De Syrië strijders willen hun kinderen niet alleen (lees zonder hun) naar België laten gaan. Want zonder hun kinderen zijn hun kansen om daar snel weg te komen zo goed als nihil.
De advocaten zeggen ook dat ze de dwangsommen op een geblokkeerde rekening zetten op naam van de kinderen. Dit geld komt ter beschikking van de kinderen op hun 18de verjaardag. Ze hebben dus een grote voorsprong ten opzichte van kinderen met verantwoordelijke ouders.
Het wordt eens tijd dat er een wet komt dat wie zijn of andere kinderen moedwillig in gevaar brengt zelf voor de repatriëringskosten moet opdraaien en dat er dan ook geen dwangsommen meer geëist kunnen worden.
Maar ja dit is wat ik er van vind. En wie ben ik…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *