Nieuws…

Het wordt met de dag erger, en met het bedoel ik de nieuwsverslaggeving op de commerciële omroep. Doen ze het er om meer kijkers te hebben dan de openbare omroep? Voor de reclame inkomsten waarschijnlijk niet. Het nieuws wordt voorlopig nog niet onderbroken om reclame uit te zenden.
Ik heb het gedacht dat ze “het nieuws” vergelijken met “het weer”. Wat ik hier mee wil zeggen is het volgende. Als ze in het nieuwsbericht de woorden zou, wellicht, waarschijnlijk enzoverder gebruiken doen ze meer aan voorspellingen dan aan berichtgeving. En zoals we allemaal weten, voorspellen ze het weer en geven ze feiten die gecheckt zijn op waarheid en juistheid in het nieuws.
En wat is het met een nieuwsfeit vermelden om daarna te zeggen later meer daarover. Ik begrijp dat dit gezegd wordt juist voor het sport nieuws omdat er anders veel mensen afhaken. Maar ik begrijp niet dat dit midden in de uitzending gezegd wordt om het dan na een paar andere nieuwsfeiten te vermelden.
Ook niet alle feiten vermelden, die ge al gehoord hebt op het radio nieuws, stoort mij enorm. Dikwijls gaat het om belangrijke informatie om de eerste indruk van hoe erg een bericht is te vormen.
Sinds de commerciële zender samen gegaan is met een krant, die altijd schreeuwerige titels boven hun artikels zetten, is het er niet beter op geworden.
Maar ja, wie ben ik….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *