Bedrog of …

Is opkomen voor de Europese verkiezingen het einde van een politieke carrière zoals Bart De Wever beweerd?

Het gaat hier over Kris Peeters, die burgemeester van Antwerpen wilde worden. Hij verhuisde speciaal van Puurs naar Antwerpen en dit elke maanden voor de verkiezingen. Kris Peeters haalde 10286 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, een kleine 8000 stemmen meer dan de 2de verkozene op de CD&V lijst. En nu hij geen burgemeester is of kan worden gaat hij niet zetelen in de gemeenteraad.

Volgens mij is iemand die opkomt voor een verkiezing, verkozen wordt en die dan niet gaat zetelen een bedrieger. Tenzij ….. dit niet te combineren valt met een ander functie en hij zich tijdelijk laat vervangen.

Of gaat het hier om iets anders? Puurs is één van de gemeenten die bij stroom tekort als eerste zonder stroom komt te zitten volgens het afschakel-plan. En Antwerpen is bij één van de laatste gemeenten door alle chemie bedrijven in de haven. Als minister (van werk, economie en consumenten zaken, belast met buitenlandse handel) kan het toch niet dat gij als eerste zonder stroom komt te zitten!

Kortom als ge de boel zo bedriegt en ge wilt nog aan politiek doen dan kunt ge bijna niet anders dan Europees gaan. De zaak blijft natuurlijk, zullen de kiezers u die dik betaalde job willen toestaan? Als het van mij afhangt alvast niet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *